Доступність посилання

ТОП новини

Офіційно: Донецький університет тимчасово працює у Вінниці


Герб Донецького національного університету
Герб Донецького національного університету

Міністерство освіти і науки України тимчасово перевело Донецький національний університет до Вінниці. Про це йдеться у зверненні міністерства до співробітників і студентів Донецького національного університету України.

«До завершення збройного конфлікту на території міста Донецьк Донецький національний університет України буде проводити свою освітню діяльність (відповідно до наявної ліцензії й сертифікатів про акредитацію) на території міста Вінниця (наказ МОН від 30.09.2014 року №1084)», – зазначається в ньому.

Міносвіти тимчасово заборонило будь-яку освітню діяльність від імені Донецького університету на території Донецька, а діяльність фізичних осіб на території або в приміщеннях вишу без ліцензії на освітню діяльність підпадає під дію Кримінального кодексу.

Єдиним чинним ректором Донецького університету є Роман Гринюк.
У повідомленні зазначається, що співробітники, аспіранти (докторанти) і студенти ВНЗ, які бажають продовжити працювати або вчитися в університеті, мають зареєструватися на сайті https://donnu.mon.gov.ua або повідомити керівництву університету.

Всі працівники Донецького національного університету, які не звільнилися за власним бажанням або звільнилися у зв’язку з військово-політичною ситуацією, однак хочуть продовжувати працювати в університеті, мають розпочати виконання своїх обов'язків, починаючи з 3 листопада.

Міносвіти підтверджує свої зобов’язання щодо повного погашення всієї заборгованості з виплати заробітної плати працівникам вишу й налагодження подальшої її стабільної виплати.

Студенти можуть приступитися до занять у Донецькому національному університеті з 3 листопада на території Вінниці або продовжити навчання в тому вищому навчальному закладі, у якому вони були тимчасово допущені до занять, пройшовши при цьому повну процедуру переведення з одного вишу в іншій.

Студенти, які не скористаються жодним із варіантів, будуть відраховані з Донецького національного університету на початку другого семестру 2014/2015 навчального року як такі, що не приступили до занять.

Раніше про пошук можливостей для продовження навчального процесу в Донецькому національному університеті повідомив міністр освіти України Сергій Квіт. Співробітники вишу планували пікетувати будівлю уряду з вимогами якнайшвидшої евакуації навчального закладу з зони ведення бойових дій.

XS
SM
MD
LG