Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики і росіяни на Донбасі воюють між собою – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

Проросійські бойовики і підрозділи армії Російської Федерації на Донбасі обстрілюють сили своїх номінальних союзників. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його даними, тривають перестрілки між окремими групами бойовиків, а також обстріли з їхнього боку підрозділів російської армії. «Такі випадки зафіксовані в Донецьку (селище Фрунзе, район облаштованої бази російських військ), Докучаєвську, Красному Лучі (між місцевими бойовиками і російськими «казаками»). Військовий експерт твердить, що під час перестрілок використовується важка зброя.

«У Донецьку відзначені випадки зникнення військовослужбовців Росії. За твердженнями терористів, це свідчить про діяльність у місті проукраїнських партизанів», – пише Тимчук.

Він також відзначає, що тривають обстріли позицій українських військових у районах міст Донецьк, Дебальцеве, Щастя та інших населених пунктів. Всього таких обстрілів було понад 30.

19 вересня учасники тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG