Доступність посилання

ТОП новини

Влада Харкова просить прокуратуру і міліцію розслідувати знесення пам’ятника Леніну


У Харкові повалили пам'ятник Леніну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:25 0:00

У Харкові повалили пам'ятник Леніну

Міська влада Харкова звернулася до правоохоронних органів з проханням розслідувати знесення пам’ятника Леніну на площі Свободи 28 вересня, повідомляє прес-служба Харківської мерії.

За повідомленням, директор підприємства «Харківзеленбуд» Микола Блуд надіслав на ім’я прокурора міста Євгена Поповича «заяву про скоєний злочин», в якій висловив прохання почати досудове розслідування за цим фактом.

«Зокрема, в заяві йдеться, що пам’ятник Леніну перебуває на балансі підприємства з 1995 року, і згідно з частиною 2 статті 298 Кримінального кодексу України за умисне незаконне знищення, руйнування і пошкодження об’єктів культурної спадщини передбачено кримінальне покарання», – заявили в міськраді.

Кернес: пам'ятник Леніну відновлять на тому ж місці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:28 0:00

Крім того, харківський міський голова Геннадій Кернес надіслав на ім’я керівництва місцевої міліції листа, в якому просить провести перевірку законності знесення «пам’ятника монументального мистецтва місцевого значення», рішення облуправління міліції про закриття кримінального провадження за фактом знищення пам’ятника Леніну і провести перевірку бездіяльності міліції під час знесення пам’ятника 28 вересня.

Міський голова також надіслав просить прокурора Харківської області Юрія Данильченка перевірити законність розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути, яким він ухвалив рішення про виключення пам’ятника Леніну з Державного реєстру пам’ятників України і дав дозвіл на його терміновий демонтаж.

У Харкові 28 вересня після мітингу був знесений найбільший в Україні пам’ятник Леніну, який стояв на площі Свободи.

XS
SM
MD
LG