Доступність посилання

ТОП новини

Статус учасника АТО надано 152 військовим – Денісова


Міжвідомча комісія з присвоєння статусу учасників бойових дій надала статус учасника АТО 152 особам. Про це заявила міністр соціальної політики України Людмила Денісова, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Створена Міжвідомча комісія, яка надає і визначає статус учасника бойових дій учасникам АТО. На сьогодні за таким статусом звернулось 152 особи», – зазначила Денисова.

Міністр також звернулася до Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби та інших відомств, які мають військові формування, з проханням не затримувати документи, щоб пришвидшити подання списків учасників АТО до Мінсоцполітики.

Раніше уряд затвердив порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які брали безпосередню участь у антитерористичної операції, забезпеченні її проведення.

Документ передбачає, що статус учасника бойових дій надається: військовослужбовцям (резервістам, військовозобов'язаним) і працівникам ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, особам рядового і начальницького складу, військовослужбовцям, працівникам МВС, Управління державної охорони, Держспецзв'язку, військових формувань, які брали участь в АТО, а також забезпечували її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції.

XS
SM
MD
LG