Доступність посилання

ТОП новини

Москва пояснює відмову від участі в програмі FLEX наявністю гомосексуальних пар у США


Учасники програм FLEX розповідають американцям про Росію під час фестивалю у Мічигані, 2013 рік
Учасники програм FLEX розповідають американцям про Росію під час фестивалю у Мічигані, 2013 рік

Росія відмовилася від участі в освітній програмі Future Leaders Exchange (FLEX), оскільки, за словами російської сторони, США порушували зобов’язання щодо поверненню школярів на батьківщину. Про це повідомив уповноважений президента Росії з прав дитини Павло Астахов у Twitter.

За словами Астахова, щодо одного з російських учнів, направлених на навчання у рамках програми у США, була оформлена опіка громадянами США. В інтерв’ю ИТАР-ТАСС Астахов заявив, що пара, яка оформила опіку, була гомосексуальною, а мати дитини залишилася в Росії.

Девід Паттон, виконавчий віце-президент Американської ради з міжнародної освіти у Вашингтоні, який керує програмою FLEX у телефонній розмові з російською службою Радіо Свобода прокоментував заяви російського чиновника. За його словами, ця опіка насправді не була прямим результатом програми FLEX. «Під час програми це не було проблемою. Це сталося після того, як програма була завершена і у цьому випадку ми втратили можливість втручатися у події», – сказав він.

«За програмою FLEX студентів направляють у різні родини, які відбивають, дійсно, американський сімейної ландшафт. Іноді це включає одиноких батьків і часом навіть одностатеві пари. Будь-яке нетрадиційне розселення затверджується за участю як учасника програми, так і його батьків», – наголошує Девід Петтон.

У вівторок посол США у Москві Джон Теффт висловив жаль щодо закриття програми обміну школярів FLEX між США і Росією.

Раніше повідомлялося, що посольство США у Москві було проінформовано про рішення уряду Росії скасувати участь російських школярів у програмі FLEX на 2015-2016 роки, яка була названа «найбільшою програмою освітнього обміну» між двома країнами.

XS
SM
MD
LG