Доступність посилання

ТОП новини

За фактом нападу на прокурора Дніпропетровщини відкрили кримінальні провадження


За фактом нападу на прокурора Дніпропетровської області Романа Федика Генеральна прокуратура розпочала два кримінальні провадження, повідомили в обласній прокуратурі.

За даними відомства, за фактом «хуліганства, вчиненого групою осіб, та умисного заподіяння прокурору області Роману Федику легких тілесних ушкоджень» за частиною 2 статті 296 та частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України розпочато кримінальні провадження.

Як зазначили в прокуратурі, 30 вересня біля будівлі прокуратури Дніпропетровської області розпочався пікет за участю близько 60 осіб. Зламавши двері, у приміщення прокуратури увірвалася група осіб, які, потрапивши до приймальні, вимагали від прокурора області написати заяву про відставку, намагались примусово вивести його з будівлі. При цьому прокурору області були спричинені тілесні ушкодження.

Водночас учасники пікету заявляють, що були змушені зламати замок на дверях прокуратури й увійти до будівлі, адже йшли на прийом громадян, який цього дня вів прокурор області, а будівля виявилась зачинена зсередини. Побиття прокурора активістами учасники акції заперечують, навпаки, кажуть, що це прокурор накинувся з кулаками на одного з пікетувальників.

У середу активісти повторили спробу примусити прокурора піти у відставку, однак будівля прокуратури знову виявилась зачинена зсередини, а також забарикадована дерев’яними щитами.

У вівторок в Дніпропетровську відбулась перша спроба зняти з посади прокурора Дніпропетровської області Романа Федика: активісти, звинувативши прокурора в бездіяльності, увійшли до його кабінету й обсипали сміттям. При цьому вони дали посадовцеві 24 години на написання заяви про відставку. Тоді прокурор заявив, що звільнятись з роботи не планує, і зажадав порушення кримінального провадження проти учасників акції.

Раніше у Дніпропетровську керівництво облдержадміністрації звинувачувало прокурора області Романа Федика в «деструктивній позиції» і затягуванні розслідування справи про побиття «тітушками» мирних громадян 26 січня 2014 року. Сам Федик ці звинувачення відкидав.

XS
SM
MD
LG