Доступність посилання

ТОП новини

Умови утримання льотчиці Савченко у СІЗО погіршилися – адвокат


Українська льотчиця Надія Савченко
Українська льотчиця Надія Савченко

Умови перебування української льотчиці Надії Савченко у російському СІЗО погіршилися. Про це адвокат Савченко Микола Полозов написав на своїй сторінці у Twitter.

«Умови утримування Савченко у московському СІЗО-6 жорсткіші, ніж у СІЗО-3 у Воронежі. Тут їй заборонили мати особисті записи, відібрали і порвали щоденник. Їй забороняють спілкуватися з іншими ув’язненими, навіть на прогулянку виводять, коли нікого немає. Пошта також поки що не доходить. У СІЗО Савченко намагаються «обробляти», підіслали опера українця, родом зі Слов’янська. Той безуспішно лякає великим терміном», – зазначає Полозов.

«Надія не втрачає бойового духу, рішучості боротися до перемоги. Водночас непокоїться, що з в’язниці не може допомогти Україні», – додав Микола Полозов.

​Скарга захисту української льотчиці Надії Савченко на призначення їй стаціонарної психіатричної експертизи буде розглянута російським судом 13 жовтня за її присутності.

4 вересня адвокати Савченко заявили, що її вивезли з Воронезького СІЗО у невідомому напрямку. Після цього російські слідчі заявили, що українська льотчиця, яку утримують під арештом у Росії, пройде психіатричну експертизу у Москві. Речник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що проведення експертизи є «звичною процедурою», відповідно до російського законодавства, у випадках скоєння «серйозних злочинів».

Минулого місяця захист Савченко заявляв, що їхня клієнтка виступила проти психіатричного огляду.

Міністерство закордонних справ України вручило консулові посольства Росії ноту протесту проти примусового направлення українського офіцера Надії Савченко на психіатричну експертизу в Москву.

XS
SM
MD
LG