Доступність посилання

ТОП новини

У Червоному Хресті шоковані загибеллю свого працівника в Донецьку


Міжнародний комітет Червоного Хреста глибоко шокований загибеллю 2 жовтня в Донецьку одного зі своїх співробітників, 38-річного громадянина Швейцарії Лорана Дю Паск’є, йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті МКЧХ.

Як йдеться в повідомленні, Дю Паск’є працював адміністратором офісу в Донецьку і загинув унаслідок ракетного обстрілу поблизу приміщення організації.

«Ми глибоко шоковані цією трагічною втратою... Наскільки нам відомо, сьогодні в Донецьку були ще жертви серед цивільного населення. Безладний обстріл житлових районів неприйнятний і порушує положення міжнародного гуманітарного права», – заявив директор з оперативної діяльності МКЧХ Домінік Штілгарт.

За повідомленням, Лоран дю Паск’є працював у МКЧХ понад п’ять років, зокрема, в Пакистані, Ємені, Гаїті, Єгипті і Папуа-Новій Гвінеї. Він розпочав виконання своїх обов’язків в Україні шість тижнів тому.

«Нині в Донецьку працюють 20 співробітників МКЧХ, зокрема п’ятеро іноземців. Усі вони нині перебувають у безпеці. МКЧХ діє на території України від самого початку кризи цього року. Організація надає допомогу лікарням, допомагає переміщеним особам і тим, хто має потребу, і відновлює зв’язки між членами сімей, розлученими внаслідок конфлікту», – йдеться в повідомленні на сайті організації.

У МЗС України напередодні засудили напад, внаслідок якого загинув працівник Міжнародного комітету Червоного Хреста. У відомстві заявили, що бойовики мають намір залякати представників міжнародних організацій.

У Донецьку загинув працівник Червоного хреста
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

XS
SM
MD
LG