Доступність посилання

ТОП новини

США закликають Росію дотримуватися перемир’я на Донбасі – Держдепартамент


США закликають Росію дотримуватися перемир’я на Донбасі – Держдепартамент
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00

Держсекретар США Джон Керрі закликає Росію та сепаратистів на Донбасі дотримуватися домовленостей про припинення вогню на сході України. Про це, як повідомила речниця Держдепартаменту США Джен Сакі, Керрі сказав у телефонній розмові з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

«Держсекретар США Джон Керрі спілкувався цього ранку з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Телефонна розмова тривала близько 10 хвилин. Він висловив своє занепокоєння щодо посилення насильства на сході України. Він також наголосив, що Росія, а також сепаратисти, яких вона підтримує, повинні виконувати свої зобов’язання у рамках «мінських домовленостей», включаючи забезпечення безпеки українсько-російського кордону. Вони домовилися бути на контакті», – зазначає Джен Сакі.

«Зрозуміло, що останні події на сході України вносять напруження ситуацію з перемир’ям», – додала речниця Держдепартаменту США.

Наразі сепаратисти ведуть обстріли аеропорту у Донецьку, який вони намагаються захопити.

Українська влада і сепаратисти звинувачують один одного у загибелі співробітника Червоного хреста зі Швейцарії.

Росія заявила, що його вбили українські військові. Українська сторона заявила, що має докази, що стріляли з боку сепаратистів.

XS
SM
MD
LG