Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь: шістьох українських фанатів засудили до п’яти діб арешту, одного – до 10 діб


Один із затриманих у Білорусі українських фанатів засуджений до 10 діб адміністративного арешту. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, затриманого звинуватили в тому, що на його одязі був наклеєний стікер з зображенням кельтського хреста.

Ще шістьох затриманих громадян України, серед них – одна дівчина, засудили до п’яти діб адмінарешту. Їм інкримінували нецензурну лайку.

Український консул, який прибув до суду, заявив, що посольство надаватиме ноту до МЗС Білорусі з приводу масового затримання громадян України на території Білорусі.

11 затриманих білорусів судитимуть після обіду.

9 жовтня ввечері уболівальники обох збірних під час гри перегукувалися гаслами «Слава Україні» і «Живе Білорусь», проспівали пісню «Воины света» білоруського гурту «Ляпіс Трубецькой». Кілька разів протягом поєдинку вони виконали нецензурну пісню про президента Росії, це скандування було чути у прямій трансляції.

Під час матчу правоохоронці не втручалися в те, що відбувається, затримання відбулися за межами стадіону. Спочатку повідомляли про понад 100 затриманих, але у міліції Борисова Радіо Свобода уточнили, що затримали 41 людину.

Із них 25 людей затримали, решту відпустили після з’ясування особи. З 25 затриманих 14 – громадяни України. Стосовно затриманих склали адміністративні протоколи за статтями «дрібне хуліганство», «розпивання алкогольних напоїв у громадському місці», і один – за статтею «пропаганда або публічна демонстрація нацистської символіки».

XS
SM
MD
LG