Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ знову прощається з невідомими солдатами, загиблими в АТО


Дніпропетровськ знову прощається з невідомим солдатом, загиблим в АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

У Дніпропетровську сьогодні відбулась урочиста церемонія прощання з 21 невідомим бійцем, загиблим під час боїв на сході України. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, віддати останню шану загиблим прийшли десятки жителів міста, зокрема студенти.

Панахида відбулась просто неба, на площі біля Оперного театру. В останню путь бійців проводжали під звуки Державного гімну України, священики відслужили молебень. На кожній труні є напис «Тимчасово невстановлений захисник України» і реєстровий номер.

За словами директора департаменту взаємодії з правоохоронними органами Дніпропетровської міськради Ірини Федорчук, ідентифікація тіл загиблих в АТО наразі триває: родичі солдатів, які не повернулись з Донбасу, вже почали здавати матеріали для ДНК-експертизи. Збігів із ДНК загиблих поки що не встановили.

«Наразі відпрацьований чіткий алгоритм дій: в усіх обласних центрах при управліннях внутрішніх справ працюють гарячі лінії для родичів, котрі шукають своїх рідних – військовослужбовців та цивільних осіб. Щодо кожного факту дані вносяться до єдиного реєстру досудових розслідувань, беруться необхідні аналізи в рідних, які спрямовуються до науково-дослідницького центру МВС України. Єдиним органом, який проводить експертизу щодо тіл загиблих, визначено науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Запорізької області. Всі дані вносяться в єдину базу даних», – сказала Федорчук.

За даними Федорчук, загалом в Україні на кінець вересня із зони АТО надійшло 1336 тіл бійців, з них понад 500 – поки невпізнаних.

Раніше у Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, в різні дні поховали 53 невідомих солдатів, загиблих на Донбасі.

XS
SM
MD
LG