Доступність посилання

ТОП новини

Путін запропонував переписати Угоду про асоціацію України і ЄС


Президент Росії Володимир Путін ©Shutterstock
Президент Росії Володимир Путін ©Shutterstock

Президент Росії Володимир Путін передбачає можливість коригування Угоди про асоціацію України і ЄС, а також пропонує Казахстану і Білорусії виступати з Москвою з єдиною позицію.

«Тепер з’явилася можливість відкоригувати ті її положення, реалізація яких могла нанести шкоду нашим економікам», – зазначив він, цитує його слова російське агентство «Тасс».

У вересні український парламент та Європарламент ратифікували Угоду про асоціацію України з ЄС. Тимчасова імплементація частини про зону вільної торгівлі була відкладена до січня 2016 року, щоб заспокоїти Росію, яка заявила, що цей документ загрожуватиме її ринку. Тимчасова імплементація решти угоди почнеться з початку листопада цього року.

Москва закликала до тристоронніх переговорів для досягнення домовленостей і погрожувала Україні обмежити доступ до російських ринків, якщо Київ імплементує цю угоду.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу наголосив, що угода про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС може бути змінена лише Києвом та Брюсселем, а не Москвою.

XS
SM
MD
LG