Доступність посилання

ТОП новини

УПЦ КП попереджає про провокації щодо храмів Московського патріархату 14 жовтня


Українська православна церква Київського патріархату в Луганську, липень 2013 року
Українська православна церква Київського патріархату в Луганську, липень 2013 року

Українська православна церква Київського патріархату попереджає про можливі провокації 14 жовтня у Києві та в областях України з метою розпалення релігійної та суспільної ворожнечі. Про це йдеться у заяві УПЦ КП.

«Під виглядом українських націоналістів та прихильників Київського патріархату провокаторами готуються напади на Києво-Печерську лавру та храми Московського патріархату», – повідомляється у заяві.

За даними УПЦ КП, зараз із різних областей України надходить інформація про розповсюдження листівок нібито від імені українських патріотів та прихильників Київського патріархату, в яких містяться заклики на Покрову,14 жовтня, вчинити «фізичну розправу» з духовенством Московського патріархату та захоплювати їхні храми.

У заяві наголошується, що Київський патріархат не причетний до підготовки та можливого вчинення силових дій щодо Києво-Печерської лаври та розповсюдження листівок із закликами до насильства.

Президент України Петро Порошенко також очікує провокацій 14 жовтня.

У четвер Порошенко на зустрічі з силовиками наголосив, що правоохоронці мають запобігти провокаціям, спрямованим на зрив засідання Верховної Ради 14 жовтня.

Силовики повинні запобігти зриву засідання Верховної Ради 14 жовтня – Порошенко

XS
SM
MD
LG