Доступність посилання

ТОП новини

У Єревані протестували проти приєднання до економічного союзу з Росією


Тисячі людей вийшли на вулиці Єревана, вимагаючи відставки уряду, 10 жовтня 2014
Тисячі людей вийшли на вулиці Єревана, вимагаючи відставки уряду, 10 жовтня 2014

У Єревані, столиці Вірменії, у п’ятницю відбулася антиурядова акція протесту. Тисячі людей вийшли на вулиці, вимагаючи відставки уряду президента країни Сержа Саґсяна.

Демонстранти звинувачували владу Вірменії у низькому зростанні економіки. Вони також висловлювали незадоволення у зв’язку з рішенням Сарґсяна приєднатися до очолюваного Росією Євразійського економічного союзу, що серйозно відверне країну від ЄС.

Люди на вулицях Єревана також протестували проти запропонованих Сержем Сарґсяном змін до конституції, які надають прем’єр-міністру найбільші повноваження.

Опоненти припускають, що Сарґсян намагається проштовшнути зміни до основного закону, оскільки у 2018 році збігає його другий і останній президентський термін, після чого він, на думку критиків, спробує стати керівником уряду.

Під час зустрічі глав СНД, яка відбувалася 10 жовтня у столиці Білорусі Мінську, Серж Сарґсян підписав угоду про приєднання його країни до Євразійського економічного союзу.

Вірменія, яка сильно покладається на свої зв’язки з Росією, минулого року відмовилася від планів підписати угоду про зближення торговельних та дипломатичних відносин з Євросоюзом.

XS
SM
MD
LG