Доступність посилання

ТОП новини

У Баку опозиціонери вимагали відставки Ільгама Алієва


Опозиційний мітинг у Баку, 12 жовтня 2014 року
Опозиційний мітинг у Баку, 12 жовтня 2014 року

Сотні прихильників опозиції в Азербайджані взяли участь антиурядовому мітингу в столиці країни Баку. Вони вимагали відставки президента Ільгама Алієва і припинення репресій щодо правозахисників і громадських активістів.

Організатором заходу була Національна рада демократичних сил. Мітинг був дозволений міською владою за умови проведення на стадіоні у віддаленій частині Баку.

Організатори твердять, що під час мітингу були «очевидні провокації з боку влади з метою дискредитувати опозицію». Азербайджанська редакція Радіо Свобода повідомляє, що кілька осіб намагалися підняти чорний прапор угруповання «Ісламська держава», після чого організатори акції попросили поліцію видалити цих людей. Поліція затримала імовірних провокаторів, але згодом учасники мітингу бачили одного з затриманих, який вільно пересувався в районі проведення мітингу.

Ільгам Алієв є президентом Азербайджану з 2003 року. У 2013 він був переобраний на третій термін, опозиція вважає, що це відбулося з численними порушеннями. Попередником Ільгама Алієва був батько – Гейдар Алієв, який керував країною на посаді президента від 1993 року. Фактично владу в Азербайджані Алієв-старший з незначною перервою контролював понад 30 років.

XS
SM
MD
LG