Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську на фестивалі козацтво збирає кошти на тепловізор для побратимів у зоні АТО


У Дніпропетровську, просто неба, на залишках Богородицької фортеці, активісти місцевих громадських організацій влаштували в неділю фестиваль народної творчості та козацької звитяги «Самарська Покрова», присвячений Дню українського козацтва.

За словами одного з організаторів заходу, координатора «Самооборони Майдану» в Дніпропетровській області Владислава Ладигіна, фестиваль проводять уже сьомий рік поспіль, однак цього разу він є доброчинним: на території, де відбувається дійство, зокрема у «містечку» майстрів народних промислів, виставили скриньки для пожертв. На зібрані кошти козаки планують придбати тепловізор для побратимів із добровольчого батальйону «Січеслав», які вирушають у зону АТО.

«Цього року ми довго вагались, чи варто проводити цей фестиваль, адже триває війна, наші побратими несуть службу, дехто вже загинув. Але врешті-решт ухвалили рішення не зраджувати нашу традицію. Основне, що спонукало нас на проведення цього свята, – збирання пожертв на тепловізор для батальйону «Січеслав». Це добровільні пожертви гостей свята, також частина виторгу народних майстрів підуть у скарбницю. Разом із тим, цей фестиваль – це майданчик, де можна поспілкуватись із побратимами по духу і надихнути людей на те, щоб вони згуртувались», – сказав Радіо Свобода Владислав Ладигін.

У межах фестивалю відбуваються змагання в силі та спритності, зокрема, двобої між козаками, змагання «лава на лаву», виступи фольклорних колективів, працює виставка козацької зброї, а також міні-експозиція археологічних знахідок, зроблених науковцями Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара на залишках Богородицької фортеці.

XS
SM
MD
LG