Доступність посилання

ТОП новини

Гриценко: проект «Стіна» – це лінія контролю, лінія захисту


(архівне фото)
(архівне фото)

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко заявив у неділю, що схвалений урядом проект інженерного облаштування державного кордону України з Росією «Стіна» має стати лінією контролю і в разі небезпеки лінією захисту.

«Ми підтримуємо зусилля уряду і президента з укріплення нашого кордону. Проект «стіна» – це образно. Це не буде якась бетонна стіна», – сказав він в ефірі телеканалу «Інтер».

Гриценко, колишній міністр оборони, наголосив, що державний кордон України має бути укріплений і захищений, і за нинішних умов такі заходи необхідні не лише для України, а й для стримування небезпеки для всієї Європи. «Професіонали знають, як це зробити», - зауважив політик, як його цитує його прес-служба.

5 вересня уряд затвердив запропонований Державною прикордонною службою проект «Стіна». За попередніми оцінками Держприкордонслужби, для виконання проекту потрібно п’ять-сім місяців. Як повідомили Радіо Свобода у Державній прикордонній службі, йдеться про облаштування кордону поза зоною конфлікту на Донбасі. Експерти вважають проект більш ніж доцільним, але наголошують, що рови і вали не захистять від масованого воєнного вторгнення.

XS
SM
MD
LG