Доступність посилання

ТОП новини

Майдан у Слов’янську вимагає розпуску місцевої ради


Майдан у Слов’янську вимагає розпуску місцевої ради
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

12 жовтня учасники акції «Народне віче» у Слов’янську звернулися до Верховної Ради з вимогою призначити позачергові вибори міської ради, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

На думку активістів, депутати не мають морального права керувати містом після того, як під час захоплення Слов’янська бойовиками угруповання «Донецька народна республіка» вони проголосували за призначення на посаду голови виконкому так званого «народного мера» В’ячеслава Пономарьова.

Учасники мітингу також висунули на посаду секретаря міської ради бійця 92-ї механізованої бригади Збройних сил України Олега Зонтова. У 2012 році Зонтов був обраний депутатом міськради від політичної партії «Фронт змін». Зараз він у виборчому окрузі №47 балотується до парламенту від партії «Блок Петра Порошенка».

Міський голова Слов‘янська Неля Штепа зараз перебуває у слідчому ізоляторі Харкова за підозрою в посяганні на територіальну цілісність держави (ст. 110 Кримінального кодексу України). Зараз обов’язки мера виконує Павло Придворов.

XS
SM
MD
LG