Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: в полоні у бойовиків залишаються близько 500 людей


У полоні в бойовиків залишаються близько 500 осіб - СБУ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

Із полону вже визволили близько 1500 осіб, а ще близько 500 досі залишаються в заручниках, повідомив речник голови СБУ Маркіян Лубківський, відповідаючи на питання Радіо Свобода.

За його словами, СБУ «знає всі імена» і відслідковує долю тих людей, які досі не повернулися додому з полону.

Лубківський зауважив, що українська сторона хоче обміняти людей за принципом «всі за всіх»: усі полонені бойовики в обмін на усіх полонених українських вояків і мирних жителів. Втім, додав він, бойовики гальмують процес, адже їм «не подобався формат передачі».

«Ми кожного дня інформацію оновлюємо, розуміємо, що цей процес був умисне призупинений і пригальмований бойовиками «ЛНР» і «ДНР». Хочу нагадати, що у форматі Мінських переговорів ми передали іншій стороні списки людей, яких було схоплено і незаконно утримувано. Ми би хотіли одномоментно передати всіх, хто в нас є, і одномоментно визволити своїх людей», – пояснив він.

Лубківський додав, що звільнення заручників – це пріоритет для президента України Петра Порошенка й один із головних напрямків діяльності українських силових відомств. Також до визволення людей залучені волонтери, за словами Лубківського.

Раніше сьогодні президент Петро Порошенко повідомив про звільнення 18 українських заручників на Донбасі.

XS
SM
MD
LG