Доступність посилання

ТОП новини

Влада України хоче в ЄС і воює з тими, хто хоче у Митний союз – Симоненко


Петро Симоненко, лідер КПУ
Петро Симоненко, лідер КПУ

Брюссель – В Україні одні олігархи змінилися іншими, частина суспільства прагне до Митного союзу з Росією, а держава прямує або до хаосу, або до диктатури фашизму. Так змалював у Європарламенті ситуацію лідер українських комуністів Петро Симоненко. Шукаючи підтримки у однопартійців Євросоюзу, він отримав гарантії, що вони боротимуться за його місце під українським сонцем. Водночас, саме ці представники комуністичних кіл ЄС активно підтримують Росію та відстоюють у співдружності інтереси Путіна.

Головний комуніст України Петро Симоненко шукає підтримки у Європарламенті. Власне, він намагається заручитися захистом тих європейських політиків, які належать до лівого крила, і які вихваляють політику путінського режиму. На їхній погляд, лідер Росії «героїчно протистоїть поширенню американсько-натовського контролю на європейському континенті».

Так само налаштований і пан Симоненко, який заявляє, що українська державна влада намагається заборонити комуністичну ідеологію, скочується до нацизму і не зважає на вимоги Майдану.

На жаль, сьогодні домінують інтереси американські в Україні, що звісно, не сприяє зближенню позицій і, тим паче, мирному розв’язанню конфлікту
Петро Симоненко

«На жаль, сьогодні домінують інтереси американські в Україні, що звісно, не сприяє зближенню позицій і, тим паче, мирному розв’язанню конфлікту», – заявляє лідер комуністів України.

Своїм соратникам серед європарламентарів-комуністів та представникам місцевої преси Петро Симоненко змальовував всі переваги його, як він стверджує, «сучасної партії», лякав Євросоюз трудовою міграцією українців та закликав не фінансувати Україну, бо це, на його думку, сприяє руйнації держави.

Від кого головний український комуніст чекає підтримки та захисту?

Лідер французьких комуністів та представник цієї країни у Європарламенті Жан-Люк Меленшон, наприклад, називає нещодавнє призупинення постачання Росії двох гелікоптероносців «Містраль» «нестерпним зрадництвом».

Політика Франції має бути такою: йти і спитати росіян, під якими умовами вони готові підписатися, щоб їх безпека була гарантован
Жан-Люк Меленшон

«Треба бути дурнями, щоб підтримувати уряд (України), в якому є нацисти, – додає він. – Це абсурдно, бо політика Франції має бути такою: йти і спитати росіян, під якими умовами вони готові підписатися, щоб їх безпека була гарантована, а народи, які знаходяться у цьому регіоні, світу теж мали право на самовизначення».

Тим часом лідер українських комуністів у Брюсселі скаржився, що нинішнє керівництво України нібито потурає радикальним націоналістам, які своїми діями провокують розкол і конфлікти в суспільстві.

Характерно, що представники центристських партій, зокрема, з держав колишнього радянського табору вже давно вимагають засудження комуністичних злочинів та з передосторогою ставляться до новітніх ліворадикальних політичних течій.

Треба було вчасно засудити злочини комунізму – євродепутат з Естонії

«Ми раніше багато балакали про необхідність оцінки та категоричного засудження злочинів комунізму в часи СРСР, – зауважив естонський євродепутат Тюне Келам з Європейської народної партії. – Якби ми це вчасно довели до кінця, то, вочевидь, не мали б сьогодні клопоту з Путіним та російською агресією», – припускає представник Естонії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG