Доступність посилання

ТОП новини

Родини Героїв Небесної Сотні вимагають від влади почати виконувати свої обіцянки


Громадська організація «Родини Героїв Небесної Сотні» сьогодні звернулась до влади із вимогою покарати винних у розстрілах мирних протестувальників на Майдані у Києві в лютому. Також родичі загиблих вимагають вшанувати Героїв Небесної Сотні. Відповідну заяву оприлюднив член Ради «Родин Героїв Небесної Сотні» Володимир Голоднюк.

«Я не звинувачую, але я вимагаю від імені українського народу покарати винних, визнати героями тих, хто віддав своє життя (беззбройно) за волю України. Я вимагаю, щоб у подальшому влада була прозорою і чесною, щоб наші сподівання не зводились нанівець. Я вимагаю, щоб президент відповідав званню президента, щоб прокурор відповідав званню прокурора», – сказав Голоднюк.

Після подій на Майдані народні депутати України ухвалили низку постанов про вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні й допомогу їхнім родинам. Новообраний президент Петро Порошенко пропонував надати загиблим звання Героїв України. До сьогодні ухвалені законодавчі акти не діють, також незрозуміла ситуація з нагородженням Героїв Небесної Сотні, повідомив Голоднюк.

Організація «Родини Героїв Небесної Сотні» об’єднала родини учасників протестів на Майдані, які взимку були розстріляні у центрі Києва під час протистояння з правоохоронцями.

XS
SM
MD
LG