Доступність посилання

ТОП новини

Батальйон «Шахтарськ» розформований через мародерство – Аваков


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Міністерство внутрішніх справ розформувало батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Шахтарськ» через непоодинокі випадки мародерства серед його бійців. Про це в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Батальйон «Шахтарськ», який чудово бився під Іловайськом був розпущений наказом міністра тому, що були неодноразові випадки мародерства у Волновасі та інших ситуаціях», – повідомив міністр.

Аваков шкодує, що 50 мародерів із 700 бійців батальйону заплямували честь всього спецзагону. Керівник МВС наголосив, що в інших спецбатальйонах посилена дисципліна серед особового складу, і це дозволило упередити випадки мародерства.

Батальйон «Шахтарськ» був створений у червні 2014 року у структурі ГУ МВС України в Дніпропетровській області і названий на честь невеликого міста на Донеччині. У мирний час населення Шахтарська становило понад 50 тисяч жителів. У липні-серпні у місті відбулися запеклі бої в ході антитерористичної операції проти проросійських бойовиків. У вересні українські війська вимушено відійшли з Шахтарська.

XS
SM
MD
LG