Доступність посилання

ТОП новини

У шведських водах шукають імовірно російський підводний човен


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Збройні сили Швеції здійснюють широкомасштабну «розвідувальну» операцію у власних територіальних водах – в архіпелазі Стокгольма. Про це повідомив речник збройних сил Ерік Лаґерстен, інформує офіційний сайт міністерства оборони Швеції.

За даними відомства, шведська сторона зараз не може «ані підтвердити, ані заперечити» повідомлення засобів інформації про зникнення іноземного підводного човна.

«Ми проводимо розвідувальну операцію в архіпелазі Стокгольма з застосуванням оптичної розвідки, а також морських суден, оснащених якісними підводними датчиками. Активовані одиниці всіх підрозділів збройних сил Швеції – флоту, армії та авіації», – ідеться в повідомленні на сайті оборонного відомства.

«З оперативних міркувань збройні сили Швеції не можуть розкривати жодних деталей операції», – додають у шведському міністерстві.

У Швеції триває пошук «іноземної підводної активності»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Раніше провідна шведська газета Svenska Dagbladet повідомила про можливе виявлення у територіальних водах країни підводного човна. За даними видання, був перехоплений радіосигнал, який російські військові використовують в екстрених ситуаціях. Також газета відзначала, що перехоплена розмова велася російською мовою.

Тим часом, російське оборонне відомство заперечує будь-які проблеми з надводними чи підводними кораблями Росії. «Жодних нештатних і тим більше аварійних ситуацій з російськими військовими кораблями не було і немає», – повідомив офіційний представник міністерства оборони Росії.

XS
SM
MD
LG