Доступність посилання

ТОП новини

Резервний фонд Росії може вичерпатися – голова Рахункової палати


Голова Рахункової палати Росії Тетяна Голікова
Голова Рахункової палати Росії Тетяна Голікова

Резервний фонд Росії може вичерпатися, якщо поточні «негативні тенденції», що впливають на економіку, збережуться у 2015 році. Про це заявила голова Рахункової палати Росії Тетяна Голікова в інтерв’ю телеканалу «ТВ Центр».

За її словами, якщо Резервний фонд використовуватиметься через падіння цін на нафту і потребу погашення позичок (через міжнародні санкції, які унеможливлюють іноземне кредитування російських банків), то це «залишатиме дірки» у фонді протягом двох років.

Резервний фонд був створений у 2008 році і використовується урядом для фінансування дефіциту бюджету, коли російська нафта і газ падають у ціні.

Водночас Голікова сказала, що уряд Росії планує збільшити доходи держави та реалізувати програму «імпортозаміщення» та поліпшення інфраструктури. Вона додала, що не існує «ніяких загроз» бюджету 2015 року.

Країни Заходу в кілька етапів запровадили санкції проти Росії та її високопосадовців – спершу через незаконну анексію Криму, згодом – через роль Москви у подіях на українському Донбасі. Росія категорично заперечує звинувачення України та її західних партнерів у тому, що постачає на Донбас зброю і бойовиків, і що там присутні її військові підрозділи.

XS
SM
MD
LG