Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики продовжують обстріли позиції українських військ – Селезньов


Бойовики обстріляли позиції українських військових поблизу населених пунктів Дебальцеве, Нікішине, Авдіївка на Донеччині та Трьохізбенка на Луганщині. Про це повідомляє речник антитерористичної операції Владислав Селезньов. За його словами, ситуація у районі Донецького аеропорту та Маріуполя перебуває під контролем сил АТО.

«Обстановка навколо блокпостів, що розташовані неподалік населеного пункту Сміле, підконтрольна силам АТО. У той же час незаконні збройні формування ведуть вогонь по наших позиціях, використовуючи міномети, систему залпового вогню «Град». У відповідь підрозділи вогневої підтримки сил АТО завдають точкові удари по вогневих позиціях бойовиків. Особовий склад, що несе службу на блокпосту, отримав боєприпаси, зброю, продукти харчування та питну воду», – говорить Селезньов.

5 вересня у Мінську тристороння контактна група представників України, ОБСЄ та Росії підписала з сепаратистами документ, який визначає передумови політичного врегулювання конфлікту на сході України, в якому йдеться, зокрема, про припинення вогню. У ніч на 20 вересня учасники переговорів підписали меморандум щодо припинення вогню на Донбасі.

За даними МЗС, від початку оголошення режиму припинення вогню на Донбасі станом на 15 жовтня загинуло 68 українських військовослужбовців і 428 було поранено. Також загинула 51 цивільна особа.

XS
SM
MD
LG