Доступність посилання

ТОП новини

Парламент підтримав виділення коштів на протезування учасників АТО


Поранений боєць АТО, фото Олександра Чекменьова
Поранений боєць АТО, фото Олександра Чекменьова

Верховна Рада проголосувала за виділення коштів на протезування учасників антитерористичної операції. За ухвалення в цілому відповідних змін до державного бюджету на 2014 рік проголосували 248 депутатів при мінімально необхідних 226.

Як йдеться у пояснювальній записці, документ передбачає внесення змін до закону про держбюджет-2014 у частині збільшення видатків за бюджетною програмою «Керівництво й управління у сфері соціального захисту інвалідів та ветеранів» на 2,18 мільйона гривень і запровадження нової бюджетної програми, за якою 7 мільйонів гривень виділяють на «протезування й ортозування виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні», осіб, які брали участь в АТО й втратили функціональні можливості кінцівок.

Виступаючи в парламенті, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, заявив, що Кабінет міністрів просить Верховну Раду внести зміни до державного бюджету і виділити 7 мільйонів на протезування за кордоном учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях і 2 мільйони гривень на потреби Державної служби у справах ветеранів і учасників АТО.

XS
SM
MD
LG