Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International не знайшла переконливих доказів масових поховань на Донбасі


Amnesty International не знайшла і не отримала будь-яких переконливих доказів масових вбивств або поховань на сході України. Про це заявила директор представництва Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

«Ми побачили окремі інциденти позасудових страт, які в деяких випадках прирівнюються до воєнних злочинів. Цим порушенням має бути покладено край. Всі випадки, де є ґрунтовна підозра, повинні ефективно розслідуватися, а винні з обох сторін мають бути притягнуті до відповідальності», – зазначила Мазур.

Також, за її словами, очевидним є те, що деякі з найбільш шокуючих випадків, про які надходили повідомлення, зокрема в російських ЗМІ, були в значній мірі перебільшені.

У вересні російські ЗМІ повідомили, що наразі в моргах Донецька перебувають 400 невпізнаних тіл мирних жителів, убитих українськими військовими. Зокрема повідомлялось про виявлення «масових поховань» в Комунарі і Нижній Кринці, двох сусідніх селищах в Донецькій області, які за два дні до того були під контролем прокиївських сил.

XS
SM
MD
LG