Доступність посилання

ТОП новини

Лідер Гонконгу заявляє про причетність «іноземних сил» до протестів


Лян Чженьїн
Лян Чженьїн

Лідер Гонконгу Лян Чженьїн заявляє про причетність «іноземних сил» до продемократичних протестів у місті.

У телеінтерв’ю 19 жовтня він заявив, що «зовнішні сили» з інших країн заохочували масові сидячі страйки, але відмовився уточнити, хто саме це був.

Тим часом, лідери протестів різко розкритикували поліцію Гонконгу за жорстокі сутички, що спалахнули напередодні, від яких постраждали 20 людей. Поліція розганяла демонстрантів, застосовуючи кийки.

Протестувальники також відкинули звинувачення Лян Чженьїна.

Один із лідерів протестів Джошуа Вонг написав на своїй сторінці у Facebook, що його зв’язки з іноземними країнами обмежуються його корейським телефоном і американським комп’ютером. «Але, звісно, все це зроблено в Китаї», – додав він.

Ще один лідер протестів Алекс Чоу, президент Федерації студентів Гонконгу, також відкинув звинувачення і закликав Лян Чженьїна надати докази.

Масові акції протесту розпочалися в Гонконгу 26 вересня. Їх ініціювали студенти, до яких приєднався опозиційний громадський рух Occupy Central.

Протестувальники виступають проти намагань центральної влади Китаю позбавити їх права обирати керівника своєї адміністрації на вільних прямих виборах, що мали відбутися в 2017 році.

Китай, який має контроль над Гонконгом, підтверджує право жителів на вибори, але наполягає на попередньому відборі кандидатів для голосування.

Гонконг має статус особливого адміністративного округу в складі Китаю.

XS
SM
MD
LG