Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Єврокомісія узгодили спільну позицію щодо завтрашніх газових переговорів


Представники Єврокомісії та України дійшли згоди, що результатом переговорів має стати проміжна угода, яка гарантуватиме постачання газу в Україну та стабільність його транзиту в країни ЄС цієї зими. Про це повідомляє прес-служба компанії «Нафтогаз».

«Ця угода має містити чіткі гарантії як щодо постачання «Газпромом» узгоджених обсягів газу в Україну, так і щодо розрахунків «Нафтогазу» за поставлений газ», - йдеться у повідомленні.

Узгоджена позиція Єврокомісії та України передбачає необхідність підписання між «Нафтогазом» та «Газпромом» документів, які будуть обов’язковими для виконання обома сторонами та виключатимуть можливість зміни умов в односторонньому порядку будь-якою зі сторін.

Сьогодні в Києві відбулася зустріч за участі прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана та голови правління «Нафтогаз України» Андрія Коболєва та єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Еттінгера.

Нині відбуваються газові переговори у тристоронньому форматі Україна-Росія-ЄС, наступний раунд переговорів відбудеться в Берліні 21 жовтня.

XS
SM
MD
LG