Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики «ДНР» звинувачують Україну в зриві мирного процесу


Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

«Прем’єр-міністр» угруповання «ДНР», яке Україна вважає терористичним, Олександр Захарченко заявив, що українська влада зриває мирний процес.

«Я вважаю, що якщо обстріли міста Донецька тривають, а українська влада говорить про перемир'я, то вона нахабно бреше», заявив він, повідомляють російські інформаційні агенції.

Крім того, у своєму twitter Захарченко заявив, що після сьогоднішнього обстрілу Донецька перемир'я треба вважати припиненим.

Натомість у штабі АТО у Києві наголошують, що українські військові дотримуються режиму припинення вогню, відкривають вогонь у відповідь лише по розвіданих вогневих точках бойовиків, не обстрілюють позицій, якщо це може завдати шкоди мирним мешканцям.

Сьогодні в Донецьку прогримів потужний вибух. За попередніми даними міської ради, вибух стався в районі заводу хімічних виробів. Про постраждалих не повідомляють.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню, а 19 вересня схвалила меморандум про реалізацію цього пункту протоколу, який передбачає заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій. Втім, ці угоди неодноразово порушували.

XS
SM
MD
LG