Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: у справі Курченка до відповідальності притягуються три колишні заступники голів ОДА


За фактами привласнення державного майна в особливо великих розмірах до кримінальної відповідальності притягуються три колишні заступники голів облдержадміністрацій Харківської, Київської та Черкаської областей, повідомляють у прес-службі Генпрокуратури.

У відомстві зазначають, що продовжується розслідування злочинів, пов’язаних із діяльністю злочинної організації Сергія Курченка.

«Так, однією зі схем злочинної діяльності було привласнення у період з 2009 по лютий 2014 року за пособництва службових осіб Кабінету міністрів, профільних міністерств, аукціонного комітету та облдержадміністрацій скрапленого газу для потреб населення за заниженими пільговими цінами, різниця яких із реальною ринковою вартістю відповідних обсягів реалізації скрапленого газу склала понад 2 мільярдів гривень», – йдеться у повідомленні.

Раніше у СБУ зазначали, що головний фінансист «сім’ї» екс-президента Віктора Януковича Сергій Курченко створив і керував злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі у нафтогазовій і банківський сферах на суму близько 5 мільярдів гривень. За даними відомства, Курченко переховується в Росії.

XS
SM
MD
LG