Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Human Rights Watch стала жертвою шахрайства бойовиків


У Міністерстві закордонних справ України відкидають звинувачення правозахисників про використання українськими військовими касетних боєприпасів.

Як заявив речник МЗС України Євген Перебийніс, правозахисна організація «Human Rights Watch стала жертвою елементарного шахрайства з боку терористів».

За його словами, МЗС вже неодноразово наголошувало, що українські військові ніколи не обстрілювали населені пункти, де могло б постраждати цивільне населення.

«На жаль, це методи, які використовують терористи, підконтрольні Росії незаконні угруповання, у тому числі з метою дискредитації сил АТО», – сказав Перебийніс.

Як наголосив речник МЗС, Україна вже неодноразово оприлюднювала докази того, що такі обстріли навмисно здійснюються бойовиками таким чином, щоб потім у цьому можна було звинуватити сили АТО.

«На жаль, мусимо констатувати, що у випадку з інформацією, розповсюдженою Human Rights Watch, очевидно, також йшлося про інсценування і використання представниками незаконних збройних формувань такої поважної організації для досягнення своїх пропагандистських цілей», – сказав Перебийніс.

Він зазначив, що висновки, зроблені цією організацією, не підкріплені жодними конкретними доказами, вони базуються на свідченнях кількох місцевих жителів. При цьому точка зору офіційної влади України відсутня.

Раніше міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила українські урядові війська у застосуванні касетних бомб під час обстрілів густонаселених районів Донецька в жовтні 2014 року.

У РНБО наголосили, що українські військові за весь час проведення АТО на сході України не використовували і не використовують заборонені міжнародними договорами боєприпаси, заявляють у РНБО. «Це стосується і касетних боєприпасів», – заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

XS
SM
MD
LG