Доступність посилання

ТОП новини

Підприємства України отримають держзамовлення на продукцію оборонного значення – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Підприємства України отримають державне замовлення на продукцію оборонного значення, заявив сьогодні у Дніпропетровську президент України Петро Порошенко під час робочого візиту на виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод імені Олександра Макарова».

Порошенко зазначив, що мова йде про високоточну зброю, крилаті ракети, стратегічне озброєння. Він заявив, що це допоможе забезпечити українську армію озброєнням і завантажити підприємства оборонної галузі роботою на 5-6 років.

Водночас президент сказав, що обсяги цього замовлення є державною таємницею.

«Я можу тільки уточнити, що 5-6 років у державному оборонному замовленні ракет «Південмашу» не було. Вони з’являться. Кошти на забезпечення технічної розробки не виділялись. Вони будуть. І це стосується не лише «Південмашу», це стосується тих підприємств, які виробляють високоточну зброю, якої потребує українська армія. Чому? Бо українська армія до цього розвалювалась методично, знищувалась. На сьогодні ми визначили пріоритети. Безцінну допомогу нам тут надав – знаєте, не було б щастя, так нещастя допомогло – наш досвід в антитерористичній операції. На сьогодні ми вже чітко знаємо, що потрібно українській армії, як це виробляти», – сказав Порошенко.

На уточнювальне запитання президент відповів, що це відбудеться упродовж місяця після формування нового уряду.

XS
SM
MD
LG