Доступність посилання

ТОП новини

МЗС направило Росії чергову ноту протесту через українську льотчицю Савченко


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту протесту з вимогою негайного забезпечення російською стороною дотримання норм міжнародного права у справі української льотчиці Надії Савченко, її звільнення і повернення в Україну відповідно до неодноразово заявлених раніше вимог. Про це заявив речник МЗС Євген Перебийніс.

Раніше після інформації адвокатів про застосування щодо Савченко тортур, зокрема її позбавляють сну, не дозволяють отримувати від адвоката та передавати будь-яку кореспонденцію та документи, Україна направила ноту протесту до МЗС Росії.

17 жовтня адвокат Савченко повідомив про те, що Савченко піддано тортурам у московській психіатричній клініці.

Сьогодні адвокат льотчиці зазначив, що наразі ситуація його підзахисної нормалізувалася.

У Росії українську льотчицю-офіцера, яка брала участь в антитерористичній операції як доброволець, звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів, які перебували в Україні нелегально і в лавах сепаратистів висвітлювали їхні напади на українських силовиків.

Савченко взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, незаконно перевезли через кордон і влаштували її передачу російським силовикам. За даними захисту, вона потрапила в полон іще до загибелі росіян і тому не могла бути причетною до цього.

XS
SM
MD
LG