Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: сьогодні буде спроба оголосити режим артилерійської тиші


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Сьогодні у зоні боїв на сході України спробують оголосити режим артилерійської тиші, заявив президент України Петро Порошенко у Дніпропетровську.

«Подивимося, як це відбуватиметься. Домовленості, досягнуті в Мілані, дають підстави для дуже-дуже стриманого оптимізму», – сказав глава держави.

Президент нагадав, що зону АТО скорочено на дві третини, і територія, підконтрольна бойовикам, не збільшується завдяки зусиллями українських силовиків.

Раніше сьогодні прес-служба Порошенка повідомила про його телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним. За повідомленням, глави держав наголосили на необхідності забезпечення режиму повного припинення вогню й артилерійської тиші.

Режим припинення вогню на сході України формально діє з 5 вересня. Тоді тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ у Мінську підписала протокол, який першим пунктом передбачав перемир’я. Крім того, в зоні бойових дій кілька разів оголошували «режим тиші», але обстріли тривають. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG