Доступність посилання

ТОП новини

Ціна газу для України до весни становитиме 385 доларів – Новак (ВИПРАВЛЕНО)


Міністр енергетики Росії Олександр Новак (Л) та єврокомісар з енергетики Ґюнтер Еттінґер
Міністр енергетики Росії Олександр Новак (Л) та єврокомісар з енергетики Ґюнтер Еттінґер

До кінця року Україна планує закупити у Росії близько 4 мільярдів кубів газу. Про це заявив єврокомісар з енергетики Ґюнтер Еттінґер після сьогоднішніх газових переговорів у тристоронньому форматі, які відбувалися у Брюсселі.

За словами Еттінґера, до кінця жовтня Київ має сплати 1,4 мільярда доларів газового боргу Росії, а інші 1,6 мільярда – до кінця року.

Як повідомив після переговорів міністр енергетики Росії Олександр Новак, ціна газу для України становитиме 385 доларів за тисячу кубів, що, за його словами, на 100 доларів менше, ніж Москва вимагала тиждень тому.

Новак каже, що ця ціна діятиме з жовтня 2014 року до березня 2015.

Як повідомив Еттінґер, наступний раунд газових переговорів між Україною та Росією за участі ЄС має відбутися 29 жовтня. Він висловив сподівання, що тоді сторонам вдасться підписати проміжну угоду.

21 жовтня у Брюсселі відбулися тристоронні газові переговори, на яких були присутні міністр енергетики Росії Олександр Новак, його український колега Юрій Продан, а також єврокомісар з енергетики Ґюнтер Еттінґер.

Минулого тижня у Мілані президенти України та Росії обговорили газове питання. За словами Петра Порошенка, сторони не досягли практичного результату, хоча є певний прогрес.

XS
SM
MD
LG