Доступність посилання

ТОП новини

Більшу частину Кобані контролюють курди – Пентагон


Турецькі курдки показують знак перемоги під час похорону бійців, які загинули, обороняючи Кобані від «Ісламської держави»
Турецькі курдки показують знак перемоги під час похорону бійців, які загинули, обороняючи Кобані від «Ісламської держави»

Курдські сили безпеки контролюють більшу частину сирійського міста Кобані, а бойовики «Ісламської держави» упродовж останніх днів припинили просування. Про це повідомляє військове командування США.

За словами речника Пентагону Джона Кірбі, ситуація у Кобані і досі залишається «хиткою», але на цей момент курди тримають оборону на землі, а повітряні удари США стримують просування ісламістів. Хоча, каже Кірбі, угруповання «Ісламська держава» і досі «загрожує» Кобані.

Коаліція під проводом США продовжує наносити авіаудари по позиціях джигадистів, а американські літаки 20 жовтня скинули з літака курдським силам безпеки у Кобані зброю та медикаменти.

Проте, за словами речника Пентагону, можливо, що хоча б один з 28 доставлених комплектів зброї міг бути ненавмисно скинутий на території, де перебувають бойовики «Ісламської держави».

Очевидці повідомляють, що 21 жовтня бої у Кобані стали менш інтенсивними.

Бої за Кобані між курдськими силами безпеки та «Ісламською державою», яка захопила значні території у Сирії та Іраку триваю від початку жовтня.

XS
SM
MD
LG