Доступність посилання

ТОП новини

Амбіції Росії не зупиняться по Дніпру – Карл Більдт


Карл Більдт, колишній міністр закордонних справ Швеції
Карл Більдт, колишній міністр закордонних справ Швеції

Створення за результатами парламентських виборів в Україні влади налаштованої на радикальні реформи може бути єдиним шансом зупинити реваншизм путінської Росії. Про це колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт пише у колонці «Українські вибори – російська доля», оприлюдненому сайтом Project Syndicate.

«Вибори, які цієї неділі пройдуть в Україні, є доленосними для України, але також зіграють важливу роль у заохоченні перетворення Росії на справжнього члена європейської родини», – висловив свої сподівання Карл Більдт.

Відомий європейський дипломат зауважує, що успіх реформ в Україні, внаслідок успішних виборів, «засвідчив би, що і у самій Росії можливі давно назрілі реформи».

Якщо ж Київ виявиться не здатним провести радикальні перетворення,
«немає сумнівів, що Кремль продовжить свою нинішню політику аж до досягнення усіх цілей щодо України» – пише Більдт.

Після підкорення України, вважає європейський дипломат, «існує ризик, що Кремль спробує надолужити економічні втрати за рахунок подальших ревізіоністських дій», спрямованих проти Європи.

«Амбіції такої Росії не зупиняться по Дніпру. Ревізіонізм може поступитись відвертому реваншизму і Кремль буде прагнути протиставити внутрішній слабкості демонстрацією міці на міжнародній арені», – попереджає Карл Більдт.

Більдт також наголошує, що успіх майбутнього реформістського уряду України залежатиме від «сильної та рішучої підтримки міжнародної спільноти» та «посиленного фінансового пакету з боку МВФ».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG