Доступність посилання

ТОП новини

«Голос України» оприлюднив списки депутатів, «які не виконують своїх обов’язків»


Газета Верховної Ради «Голос України» опублікувала списки народних депутатів, які не були на засіданні 20 жовтня і не голосували за «стратегічно важливі закони».

Списки з’явилися в сьогоднішньому випуску видання.

«У зв’язку із суспільною значимістю стратегічно важливих для країни проектів законів, які розглядалися на позачерговому засіданні Верховної Ради України 20 жовтня 2014 року, а також необхідністю інформування суспільства стосовно особистої явки на голосування народних депутатів України публікуємо результати реєстрації народних депутатів», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, за даними газети, за внесення до порядку денного проекту закону, який мав врегулювати можливість голосування учасників АТО, не голосували 19 народних депутатів України, не брали участі у цьому голосуванні 216 депутатів, яких не було.

Засідання Верховної Ради 20 жовтня, на якому мали розглядатися, зокрема, зміни до закону про вибори і документ про заборону російських серіалів, тривалий час не могло відкритися через відсутність кворуму.

Коли парламент все ж запрацював, для внесення цих законопроектів до порядку денного не вистачило голосів. Спікер Олександр Турчинов пообіцяв оприлюднити в офіційній пресі інформацію про депутатів, які не брали участь у засіданні.

XS
SM
MD
LG