Доступність посилання

ТОП новини

Росія: відшкодування зниклим безвісти військовим не стосується подій в Україні – автор закону


Співавтор російського закону про додаткові можливості виплат відшкодування родинам загиблих чи зниклих безвісти військових заперечує, що цей закон стосується загиблих чи зниклих в Україні і взагалі подій у цій державі.

Законопроект був поданий на розгляд парламенту ще в жовтні минулого року, заявив депутат Ради федерації Віктор Озеров в інтерв’ю виданню «Газета.ру» в середу.

Він наголосив, що цей закон спрямований перш за все на підтримку родин військових, які зникли безвісти в роки афганської й чеченських воєн.

За словами Озерова, загиблі в Україні російські десантники під дію цього закону не потрапляють, бо вони воювали «як добровольці». Російський сенатор припустив, що для членів їхніх родин у майбутньому можуть ухвалити окремий закон.

22 жовтня президент Росії Володимир Путін підписав закон про додаткові виплати родинам загиблих чи зниклих безвісти військовослужбовців. Він має запровадити можливість виплачувати щомісячну компенсацію родинам не тільки загиблих, а й певних категорій зниклих безвісти під час виконання обов’язків військовослужбовців. Новий закон набуде чинності з початку 2016 року. У деяких ЗМІ і в соцмережах закон сприйняли як нібито пов’язаний із загибеллю чи зникненням російських військових, що брали участь у конфлікті в Україні.

Росія заперечує присутність своїх регулярних військ в Україні і стверджує, що російські військові або заблукали під час навчань, або взяли відпустку і поїхали на український схід добровольцями. За різними підрахунками, під час бойових дій на території України загинули чи зникли безвісти від кількох сотень до кількох тисяч російських військових. Точних даних про це наразі немає.

XS
SM
MD
LG