Доступність посилання

ТОП новини

Громадянська організація «Опір» запустила VyboryBucketChallenge у Facebook


Громадянська організація «Опір» запустила передвиборчий флешмоб #VyboryBucketChallenge для збільшення політичної свідомості українських користувачів соціальної мережі Facebook.

За умовами флешмобу, потрібно обрати кавер-пейдж (обкладинку свого профайлу) тієї політичної сили, на яку б ви хотіли звернути увагу з позитивного/негативного боку, завантажити його на свою сторінку і позначити трьох друзів. Таким чином активісти сподіваються допомогти тим українцям, які ще не визначилися, зробити свій вибір.

«Прийняти виклик у цьому флеш-мобі – це зробити свій внесок у політичну обізнаність українського виборця!» – йдеться в описі ініціативи.

Серед критеріїв, які фігурують на зображеннях: кількість депутатів політичної сили, що вже були у Верховній Раді, кількість тих, що голосували за закони 16 січня, не підтримали закон про люстрацію, фігурували в антикорупційних розслідуваннях або ж були членами Комуністичної партії чи Партії регіонів. Вказано також і тривалість телевізійної реклами політичної сили за тиждень.

За даними фонду «Демократичні ініціативи» та Київського міжнародного інституту соціології кожен п’ятий українець не прийде на позачергові парламентські вибори 26 жовтня, а кожен третій із тих, хто все ж планує голосувати, досі не вирішив за кого.

XS
SM
MD
LG