Доступність посилання

ТОП новини

Україна звернулася до СОТ через заборону на поставки рослинної продукції до Росії


Switzerland -- WTO flag, undated
Switzerland -- WTO flag, undated

Україна звернулася до СОТ через заборону Россільгоспнагляду на постачання та транзит рослинної продукції до Росії, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

У Держветфітослужбі зазначають, що російська сторона не дотримується положень двосторонньої угоди та міжнародних стандартів з фітосанітарних заходів, оскільки офіційних звернень від російської сторони про порушення до України не надходило.

Про це відповідним листом поінформовано Мінекономрозвитку, яке в свою чергу вже звернулося до центру обробки запитів СОТ.

З 22 жовтня Росія вводить тимчасові обмеження на поставки або транзит всієї продукції рослинництва з України. Зокрема у Россільгоспнагляді пояснили, що різке збільшення обсягів продукції з України, а також відсутність маркування свідчить про неукраїнське походження продукції.

Російське відомство звернулося до України з проханням надати інформацію про обсяги вирощеної в цьому році продукції. Російська сторона застосувала заборону щодо української продукції, оскільки відповіді на запит не надійшло.

Раніше Росспоживнагляд зупинив ввезення на територію Росії сирних продуктів українського виробництва.

XS
SM
MD
LG