Доступність посилання

ТОП новини

«Роснєфть» видобуває понад 5 мільйонів барелів на добу – Сечин


Видобуток «Роснєфті» сягнув понад 5 мільйонів барелів нафтового еквіваленту на добу. Про це заявив генеральний директор цієї компанії Ігор Сечин під час виступу га на Третьому Євразійському форумі у Вероні.

За його словами, це «перевищує видобуток багатьох великих нафтовидобувних країн».

Сечин зазначив, що «Роснефть» володіє найбільшою шельфової ресурсною базою. «Нам належить близько 20% ресурсів на шельфі світового океану, а це 25,5 мільярда тонн нафти і 25 трильйонів кубів газу. Загальний обсяг доведених запасів компанії становить 122 мільярди барелів», – зазначив гендиретор «Роснєфті».

Сечин каже, що відрахування «Роснєфті» до російського бюджету становлять 80 мільярдів доларів на рік.

Говорячи про санкції Заходу щодо «Роснєфті», він зазначив, що це може погіршити економічний стан європейських нафтопереробних заводів і привести до їх закриття.

Упродовж останнього часу падіння цін на нафту триває. Ціна нафти на рівні 80-85 доларів за барель, на думку фахівців, буде прийнятною для арабських видобувачів, але болісною для Ірану та Венесуели. Також така ціна нафти посилить ефект санкцій проти Росії і Володимира Путіна. Росія закладає у бюджет ціну нафти на рівні близько 102 доларів за барель.

XS
SM
MD
LG