Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація з Кримом виглядає замороженим конфліктом – Стубб


Росія не відводить своїх військ зі сходу України, а ситуація з Кримом виглядає замороженим конфліктом. Про це заявив журналістам прем’єр-міністр Фінляндії Александер Стубб після прибуття на саміт ЄС у Брюсселі.

«Не думаю, що дискусія щодо України буде дуже довгою. Ситуація не покращилася. Щодо ситуації у Криму, ми всі добре розуміємо і знаємо, що це виглядає як заморожений конфлікт. На додачу до цього, якщо ми подивимося на угоду про припинення вогню, то ми бачимо, що немає відходу російських військ зі сходу України і українці не контролюють кордонів. Ми вважаємо дуже важливим проведенням виборів в Україні, далі ми виходитимемо з цього», – зазначив Стубб.

Саміт ЄС у Брюсселі триватиме упродовж 23–24 жовтня.

5 вересня Мінську учасники тристоронньої групи з урегулювання ситуації на Донбасі підписали протокол, перший пункт якого передбачав припинення вогню. 19 вересня підписано меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, згідно з якими представники ОБСЄ мають здійснювати моніторинг за українсько-російським кордоном на Донбасі. З того часу перемир’я систематично порушується.

XS
SM
MD
LG