Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську зникла керівник люстраційного комітету – активісти


У Дніпропетровську зникла керівник люстраційного комітету Штабу національного захисту області Таміла Ульянова. Інформацію про це Радіо Свобода у четвер увечері підтвердили в люстраційному комітеті.

Колега Ульянової по люстраційному комітету Андрій Немировський сказав Радіо Свобода, що під час свого останнього телефонного дзвінка активістка повідомила йому, що має вийти з дому на прохання слідчого, аби передати тому документи. З того часу, каже Немировський, зв’язку з нею немає.

Як поінформував Немировський, з інформацію про зникнення Ульянової вже звернулись до Кіровського райвідділу міліції Дніпропетровська.

Радіо Свобода пересвідчилось, що мобільний телефон Таміли Ульянової наразі не відповідає.

Заступник голови облдержадміністрації Борис Філатов, кандидат-мажоритарник на парламентських виборах, на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Ульянова «вийшла з дому у домашніх капцях і зникла». «Є ймовірність, що її заарештувала Генеральна прокуратура», – написав Філатов.

​Водночас колишній голова люстраційного комітету України Єгор Соболєв у своєму Facebook написав, що прокуратура відкинула причетність до затримання Ульянової.

«Віталій Ярема повідомив, що його підлеглі не затримували Тамілу Ульянову. Слідчий Рубан, яким представлявся чоловік, що дзвонив Тамілі перед зникненням, в ГПУ справді працює. Але, за словами Генпрокурора, до Дніпра не відряджувався і зараз у Києві», – зазначає Соболєв.

Таміла Ульянова балотується на виборах до Верховної Ради України по виборчому округу №26 в Дніпропетровську. Раніше вона домагалась зняття з посади прокурора області, звинувачуючи його у бездіяльності. Однак посадовець усі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG