Доступність посилання

ТОП новини

Янукович цікавий у «Веселих яйцях», а не на прес-конференції – Чекалкін


Екс-президент України Віктор Янукович
Екс-президент України Віктор Янукович

Київ ­– Віктор Янукович заслуговує лише кепкування і всі його можливі заяви варто сприймати тільки в цьому сенсі. Таким чином шоумен Дмитро Чекалкін прокоментував Радіо Свобода повідомлення деяких російських ЗМІ про те, що сьогодні у Ростові-на-Доні може відбутися прес-конференція колишнього президента України. Автор проектів «Веселі яйця», «Операція проФФесор», головним героєм яких є саме Янукович, переконує: найкращий спосіб співіснування з політками – висміювання їх.

– Янукович, дійсно, був персонажем, гідним того, щоб його свого часу висміювали і робили героєм нашої «Операції проФФесор», веселих мультфільмів тощо. Сьогодні, мені здається, це – лише об’єкт для жартів, ніякого серйозного політичного майбутнього в нього бути не може.

Мені здається, це – лише об’єкт для жартів, ніякого серйозного політичного майбутнього в нього бути не може

Тому до нього, знаєте, таке ставлення, з одного боку – презирство, і він як політик – вже абсолютно в минулому. І взагалі я вважаю, що найкращий спосіб співіснування з політками – це сміятися над ними.

– Припустимо, що ця прес-конференція екс-президента-втікача таки відбудеться і уявімо, що одним із гостей на ній будете Ви. Тоді у Вас з’явився б шанс поспілкуватися із героєм Ваших же проектів «Веселі яйця», «Операція проФФесор». Що б Ви сказали Януковичу?

Дмитро Чекалкін, гуморист, шоумен
Дмитро Чекалкін, гуморист, шоумен

– Я завжди утримувався від спілкування з ним, хоча журналісти розповідали мені, що його розпитували – чи знає він про «Веселі яйця»? І він відповідав, що так – бачив ці серії. Коли недавно передивлялися ці серії, там насправді гумор для Януковича досить компліментарний. Тому що ми взяли образ, відтворений на екрані, можливо, найталановитішим комедійним актором СРСР Євгеном Леоновим. І для Януковича це, мабуть, був (сміється) навіть комплімент. Бо ми взяли такого персонажа, а не абсолютно якогось нецивілізованого дикуна, на якого він бував схожий у справжньому житті.

«Янукович і Путін створюють українську націю»

– Тобто, на Вашу думку, пан Янукович заслуговує уваги лише як об’єкт для презирства і висміювання?

Коли ми сьогодні розмірковуємо на тему консолідації українського суспільства, то найбільша заслуга в цьому саме Януковича й Путіна

– Можливо, коли ми сьогодні розмірковуємо на тему консолідації українського суспільства, то найбільша заслуга в цьому саме Януковича й Путіна. Вони своїми зусиллями, як це не парадоксально, створюють українські націю.

– Віктор Янукович став Вашим героєм під першого Майдану в Україні. Тоді обійшлося без жертв. Під час Другого Майдану – зовсім інша ситуація, і зараз люди гинуть внаслідок війни на Донбасі. Хіба зараз – до сміху?

Відео користувача Дмитра Чекалкіна у YouTube

Як кажуть англійці: «тримайте своє обличчя повернутим до сонця, тоді всі тіні, всі негаразди залишаються позаду».

– Я ж намагаюся дати людям якийсь заряд оптимізму. Я наводжу, припустимо, приклад Ізраїлю, який понад 60 років перебуває у ворожому оточенні й стані війни зі своїми сусідами. Але у них є такий принцип – коли настають важкі часи, вони кажуть – ми не припиняємо танцювати, не припиняємо радіти життю. Слід дотримуватися цього правила і знаходити завжди світлі речі. Тому, як кажуть англійці: «тримайте своє обличчя повернутим до сонця, тоді всі тіні, всі негаразди залишаються позаду».

  • Зображення 16x9

    Олександр Лащенко

    На Радіо Свобода – з березня 2005 року. До того працював три роки на Громадському радіо. Народився 1969 року в Києві. Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG