Доступність посилання

ТОП новини

Путін і Меркель обговорили доцільність подальших переговорів щодо Донбасу


Президент Росії Володимир Путін та федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель
Президент Росії Володимир Путін та федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель

Президент Росії Володимир Путін та федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель під час телефонної розмови відзначили доцільність проведення найближчим часом чергової зустрічі контактної групи по врегулюванню ситуації в Україні, повідомляє прес-служба Кремля.

Президент Росії акцентував увагу на необхідності деескалації ситуації в Донецькій і Луганській областях, насамперед шляхом реального припинення вогню, забезпечення безпеки вздовж лінії розмежування сторін і надання термінової гуманітарної допомоги.

Крім того, Путін і Меркель обговорили важливість досягнення домовленостей з газового питання. Сторони сподіваються, що черговий раунд тристоронніх консультацій між представниками Росії, України та Європейського союзу буде результативним.

Вчора глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що українські силовики застосовують важку техніку на Донбасі.

Раніше «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що бойовики планують відбити міста Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь, які контролюють українські військові. Також він заявив, що українська влада зриває мирний процес і перемир’я треба вважати припиненим.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню, а 19 вересня схвалила меморандум про реалізацію цього пункту протоколу, який передбачає заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій. Проте ці угоди неодноразово порушували.

У вересні міжнародна правозахисна організація Amnesty International оприлюднила супутникові знімки, які вказували присутність російського озброєння і артилерії на сході України.

Росія заперечує звинувачення України та Заходу про підтримку сепаратистів шляхом надання їм військової техніки та армійських підрозділів.

XS
SM
MD
LG