Доступність посилання

ТОП новини

КВУ прогнозує намагання мінімізувати явку виборців на Донбасі


Олексій Кошель
Олексій Кошель

Комітет виборців України прогнозує намагання мінімізувати активність виборців на Донбасі і спекуляції щодо легітимності виборів.

«Нас турбують факти заяв представників терористичних організацій, різноманітна оцінка з боку Російської Федерації, інформація про підтягування техніки. Ми очікуємо, що може бути застосовано схему, коли внаслідок паніки, внаслідок показових обстрілів буде здійснено спробу мінімізувати явку в окремих виборчих округах, щоб отримати додатковий аргумент для певних спекуляцій щодо легітимності виборів», – заявив керівник правління Комітету виборців України Олексій Кошель.

За його словами, ключовими проблемами дострокових парламентських виборів будуть «питання безпеки проведення виборів на окремих виборчих дільницях, насамперед у Донецькій і Луганській областях».

Крім того, Кошель наголосив, що найбільш імовірні значні спекуляції з легітимністю виборчого процесу саме в округах Донецької й Луганської областей.

За словами голови правління КВУ, завдання держави полягає в тому, щоб провести вибори у максимальній кількості виборчих округів на Донбасі.

Позачергові вибори до парламенту відбудуться цієї неділі, 26 жовтня.

За прогнозами спостерігачів, вибори можуть не відбутися у деяких округах на Донбасі, які перебувають під контролем бойовиків.

XS
SM
MD
LG