Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк доручив перешкодити «фінансовій агресії» Росії


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк побоюється негативного впливу російської фінансової кризи на Україну і вимагає від профільних міністерств вжити відповідних заходів.

«Зрозуміло, що за падіння курсу зараз росіяни намагатимуться свої товари продавати в Україну, оскільки є конкурентна перевага», – сказав прем’єр, відкриваючи засідання уряду.

Як заявив Яценюк, Україна має бути готова до того, що «окрім, військової агресії, ще й фінансово-економічна агресія може мати поганий вплив на українську економіку».

У зв’язку з цим прем’єр доручив Міністерству економіки і Державній фіскальній службі, МінАПК до кінця дня провести термінову нараду з приводу того, «щоб не дати можливість Росії дестабілізувати ситуацію в Україні, зокрема, через наплив російських товарів на територію України».

В ході торгів на Московській біржі сьогодні курс європейської валюти до рубля оновив історичний максимум, вперше піднявшись вище 53 рублів за євро. 24 жовтня російський рубль встановив черговий мінімум і щодо долара, подолавши позначку в 42 рублі за долар.

XS
SM
MD
LG