Доступність посилання

ТОП новини

У Києві стартує 44-й кінофестиваль «Молодість»


Директор кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі
Директор кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі

25 жовтня у Києві стартує 44-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість». Він триватиме до 2 листопада, а переможця у змаганні повнометражних фільмів назвуть 1 листопада.

У цій конкурсній категорії представлені 12 стрічок, зокрема картина українського режисера Вікторії Трофименко «Брати. Остання сповідь».

Головою міжнародного журі «Молодості» буде французька акторка Флоранс Дарель. Про це розповів в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода генеральний директор кінофоруму Андрій Халпахчі. Він зауважив, що гран-прі на цьому кінофестивалі визначатимуть не тільки серед повнометражних стрічок – загалом у всіх конкурсних категоріях представлять 250 фільмів. Серед них є півсотні українських картин – найбільше в історії «Молодості».

«Ніколи, за всі роки існування «Молодості», не було такої кількості українських фільмів – нам було з чого обирати, не тільки за кількістю, але й за якістю. Те, що загалом 50 стрічок з України будуть демонструватися в міжнародній і національній програмі, – я гадаю, що це – важлива родзинка: різноманітність за жанрами, за формою фільмів, і дуже важливо, що цей фестиваль як дзеркало свого кінопроцесу відображує те, що змінилося в українському кіно, що молоде українське кіно сьогодні завойовує якісь лаври у світі, і тому для нас це є дуже важливим», – наголосив Андрій Халпахчі.

Кінофестиваль «Молодість» щоосені представляє понад 250 фільмів з усього світу. Конкурсна програма складається зі студентських, короткометражних та повнометражних фільмів.

XS
SM
MD
LG